AAB

Gyproc

Reeds 20 jaar is AAB NV één van de toonaangevende bedrijven als het gaat om Gyprocwerken, regio Antwerpen.

Gyproc is een veelgebruikt materiaal bij de afwerking van gebouwen.
Een Gyprocplaat bestaat uit een kern van gips die aan beide zijden is voorzien van karton. De hechting ontstaat tijdens de uitharding van het gips. Het karton brengt stabiliteit aan de plaat en zorgt ervoor dat trekkrachten kunnen worden opgevangen.

Behalve dat Gyprocplaten makkelijk te verwerken zijn, hebben zij goede brandwerende eigenschappen. Ze bevatten namelijk chemisch gebonden kristalwater die bij verhitting verdampt. Zolang deze verdamping plaatsvindt, wordt er energie aan het vuur onttrokken, waardoor de temperatuur van de plaat constant blijft en de constructie in stand blijft.

Gyprocplaten zijn ook geschikt voor het maken van geluidsisolerende constructies. Dit komt door het buigslappe karakter van het materiaal en de opbouw uit verschillende lagen in een constructie.

Gyprocplaten worden veel gebruikt bij het maken van:

  • Scheidingswanden
  • Voorzetwanden
  • Plafonds

Voor het plaatsen van gyproc heeft AAB NV enkel vakbekwame mensen met jarenlange ervaring. Daarom maken we dan ook trots deel uit van het Gyproc Pro Team.

Bekijk hier onder enkele van onze realisaties:

Hebt u nog vragen of wenst u een vrijblijvende offerte? Aarzel niet om ons te contacteren. Wij staan klaar om u het beste van het beste aan te bieden.